Crash

Nonchalant rijd ik de parkeerplaats op. Nergens plaats want het is feest in het park. Ik neem de bocht een beetje krap en hoor een schurend geluid. Daar word ik meteen een stuk alerter van maar dat is een beetje laat. Met mijn robuuste volkswagenbumper heb ik het spatbord van een truttige Clio geschampt. Ik rij snel door en zet mijn auto een heel stuk verder langs het water. Ik ben er zeker van dat niemand heeft gezien dat ik een auto ramde. Ik besluit eerst maar eens te kijken wat de schade is. De oude Golf keur ik geen blik waardig. Die zit al vol met schrammen en butsen. De Clio heeft een deuk en een flinke kras. Ik wik en weeg en denk dan aan al die keren dat er iets gejat, bedeukt, of anderszins aangetast werd. Hoe kwaad en teleurgesteld ik was. Ik wandel heel langzaam naar huis om een briefje te schrijven dat ik onder de ruitenwissers kan schuiven. Ik hoop dat de auto weg is als ik terugkom.
De auto staat er nog als ik met het briefje in mijn hand toekom. Een half uur later heb ik een hele blije opgeluchte mevrouw aan de telefoon. Ik voel me een echte toffe.
Tot de rekening in de bus valt. Ruim vierhonderd euro maak ik over naar de bankrekening van een ongetwijfeld nog steeds hele blije mevrouw. Haar geloof in de goedheid van de mens is niet aangetast.
Zij weet niet dat ik overwoog om maar gewoon snel door te rijden en dat ik stiekem denk dat het niet zo’n heel slecht idee zou zijn geweest. Ik ben niet zo’n toffe.


3 responses to “Crash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: