Verdwaalspecialist

Mijn specalisme in verdwalen! Ze staan in een kring en kijken me verwachtingsvol aan. Als je met mij door de bossen trekt doe je geen vreemde dingen met touwen of stukken hout: Wij verdwalen. Dat is pas echt spannend. De rest loopt langs de gebaande paden maar wij trekken de woeste wildernis in. De 20 pubers die bepakt en gezakt met hun rugzak staan te wachten moeten lachen. Ze denken dat ik een grapje maak. Ik kan niet kaartlezen, ik hoop jullie wel. Met die woorden geef ik ze de kaart.
De eerste kilometers gaan goed. Na het middageten gaat het mis. Ik heb geen idee waar we zijn. Ze geloven het niet. Pas als we dwars door het land lopen, over prikkeldraad moeten klimmen en drie keer het zelfde kruispunt passeren begint het te dagen.
Ik denk dat we daar naar toe moeten zeg ik en wijs met een slap handje ergens naar rechts. Allen daarheen.!Na een kwartier springen we over een sloot en belanden we op een fietspad. Wat een geluk, er komt een fietster aan. Hij wijst ons de weg. Precies de andere kant op dan ik dacht.
Joepie, nu lopen we in elk geval weer in de goeie richting. Om dat heugelijke feit te vieren haal ik een zak nootjes uit mijn rugzak. De pubers blijven er vrolijk onder want wij zijn stoer en echte avonturiers.
Uren later dan de andere groepen komen we op de overnachtingsplek aan. Wij deden geen nep-rivieren oversteken of slingeren met een touw aan een boom. Wij waren verdwaald!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: