Sfeer

De muzikanten op het podium wringen zich in bochten, laten hun stem op en neer gaan op het ritme van de muziek. Ik zit aan de zijkant en zie ze naar elkaar kijken om te kunnen volgen: ‘ Laten we geen fouten maken’. Er wordt gewikt en gewogen over de balans van het geluid. Iets meer compressie of toch juist niet?
Het zijn goeie muzikanten, ze verstaan hun vak.

De mensen lopen heen en weer om een dessert te halen of een drankje. Ze betaalden 35 euro voor een drie gangen buffetmenu en een optreden na afloop. Ze praten en drinken.  Het zijn keurige mensen,  natuurlijk is er applaus na elk nummer. De dames strak in de make up, niemand grijze haren en allemaal gelukkig te zien aan de glimlachjes die ze rond strooien. Mannen met stevige West Vlaamse koppen slaan elkaar op de schouder.

Als de muzikanten van het podium lopen komt de DJ, een man van ergens in de veertig met een dikke gebreide trui. Hij stond een tijdje achter me en fluisterde in mijn oor ‘mooie zaal’.
Hij legt Aretha op de draaitafel. De mensen komen vanachter hun tafel. Dansen, nu kan de les van de dansschool in praktijk gebracht worden.

Als verwonderde voorbijganger ving ik een glimp op van een wereld die ik niet kende, die bestaat naast de mijne.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: