Vlaamse zaken

Aalst krijgt een schepen van Vlaamse zaken. Al die inwijkelingen die de stad verfransen, het moet niet gekker worden hoor ik iemand opgewonden kraaien. Vooral in het kleuteronderwijs en de kinderdagverblijven moeten de kindjes met Vlaamse spelletjes en oervlaamse liedjes bewust worden van van hun Vlaamse identiteit.
Ik heb er meteen beeld bij:
Babys en peuters die vol vreugde bladeren in boekjes waarin de vlaamse leeuw een heldenrol vervult, elke dag rijstpap als dessert en elke dag zingen van daar was een wuf dat spon.
De nieuwe schepen voor Vlaamse zaken wist ook nog te vertellen dat het vooral kwam door de spoorwegverbinding Gent-Brussel. Het werd de Franstaligen veel te gemakkelijk gemaakt om heen en weer te sporen.
Toen de eerste trein tussen Haarlem in Amsterdam reed was men er heilig van overtuigd dat de koeien geen melk meer zouden geven door het langsrijden van de trein. Ik nodig de schepen van Vlaamse zaken uit om samen een glaasje melk te drinken van de koeien tussen Amsterdam en Haarlem. Proost, op de Vlaamse zaken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: