Motorisch onderontwikkeld

In een deftig restaurant doe ik interessant met mijn stokjes en hap nuffig van mijn sushi. Heerlijk, smak ik tegen mijn tafelgenoot.
Glas witte wijn erbij, rug tegen de kachel, het leven is geweldig geniet ik. Om mijn eten te kunnen zien heb ik mijn bril op gezet. Als de rekening komt en ik het bedrag gespot heb doe ik mijn bril terug in de koker. Een knalgeel, oerlelijk ding met een veer zo straf dat je een vinger zou moeten missen mocht die tijdens het dichtdoen tussen de rand komen.
Of het aan het tweede glas wijn ligt of gewoon aan mijn onhandigheid, geen idee, maar als ik de bril weg wil bergen raakt het vel aan de zijkant van mijn vinger bekneld tussen de randen van mijn brillenkoker. Van schrik slaak ik een gil en wapper met mijn vinger. Daardoor laat de koker los. Als een gele bom zweeft ie door de lucht richting tafel van de buren. Ik sluit mijn ogen want wil niet zien welk een ravage er aangericht zal worden op het kunstig opgemaakte houten bootje vol sushi.
Als de klap komt begin in verontschuldigingen te mompelen tegen mijn buren die verstijfd van schrik op hun stoel zitten. Gelukkig valt de schade mee.


2 responses to “Motorisch onderontwikkeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: