Stom

Elf jongens en vier meiden in een kring, 17 is de gemiddelde leeftijd. Ik leg de spelregels uit: Als je mijn vraag met ja moet beantwoorden schuif je een plaats op. Is het antwoord nee blijf je zitten. Als ik een vraag stel waar je niet op antwoorden wil blijf je gewoon zitten, het is niet omdat ik een vraag stel dat je moet antwoorden. Ze knikken netjes. De leerkracht gym doet enthousiast mee. Een man van een jaar of dertig in zijn donkerblauwe trainingsbroek. Het is een vorming met liefs, over sexualiteit en relaties. De vragen die ik stel hebben met het thema te maken: Loop je wel eens bloot door je huis? Gaat de badkamerdeur op slot. heb je wel eens iemand gezoend terwijl je dacht getsie? Kijk je wel eens porno?
De leerkracht staat als eerste op. De meiden kijken vol ongeloof en afgrijzen hoe de man opstaat en een stoel verder weer gaat zitten. Ze zeggen niks. Ik zou iets moeten doen om de situatie te redden denk ik maar er komt niks. Ik weet heel zeker dat alles wat ik nu zeg de situatie alleen erger zal maken.
De eerste vraag die in me opkomt is: Wie heeft er zijn onderbroek wel eens langer dan drie dagen aangehad? Godzijdank blijft ie deze keer zitten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: