Kieskeurig

Als heldere Mien race ik door het huis. Het Kindeke komt, schoon en warm is de mantra. Puss beziet het vandaag van tussen de internetverbinding en mijn rode kastje. De verbinding valt regelmatig uit als ze zichzelf verder in de kier duwt. Ze houdt niet van stofzuigen en mijn driftig gestamp door het huis maakt haar van streek.

Ik hou mijn hart vast voor de komst van een levendige tweejarige. Als ze binnen komt gaat ze eerst naar de kattenbak en zegt heel serieus dat je daar niet van mag eten. Dan begint Puss weer aan zijn klaagzang en miauwt keihard vanuit haar schuilplek.

Poes miauwt constateert mijn peuter. Waarna ze richting Puss stapt en resoluut haar hand in de kier steekt. Poes aaien! Ze kijkt er serieus bij. Het wonder geschiedt: Puss komt uit de kier en begint kopjes te geven. Aaien zegt de kleine heks met een tevreden lach.

Als ik mijn hand richting kat uitsteekt deinst ze achteruit en maakt aanstalten om weer ergens onder te kruipen. Nee poes! roept ze en gehoorzaam draait het dier zich om terwijl het met vlammende ogen naar me kijkt.

Ik begin het vermoeden te krijgen dat Puss en ik niet bepaald een match made in heaven zijn.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: