Road chick

De ruitenwissers zoeven in hypnotiserend  tempo,  langs de weg reclameborden om je scheiding te regelen of in welk ziekenhuis je het beste prostaatkanker kan bevechten. Als we zuidelijker komen en de grens met Louisiana passeren worden we aangespoord te gokken en daarna onze verslaving te bestrijden, voor elk wat wils in het zuiden van Amerika.

De tweedehands winkel staat vol met smotsige spullen, achter de toonbank staat een vettige jonge vrouw. Zwarte kleren die de rolletjes op haar lijf aandoenlijk accentueren. Een vel zo wit dat het doorschijnend lijkt.  How are you? Ze vraagt het zonder me aan te kijken. Ik kan antwoorden dat ik perfect in orde ben. Beleefd informeer ik naar haar welzijn. Fine, thank you. 

Als de hulpdiensten met gillende sirene aan komen scheuren omdat ze door een truck is overreden weet ik zeker dat ze op de vraag, hoe het gaat zal antwoorden: just give me a moment and I wil be perfectly fine.

Mijn relatie met Dennis Hopper daarentegen is helemaal niet fine. Hij snauwt me van uit de routeplanner voortdurend toe dat ik op de juiste weghelft moet blijven en dat ie vind dat ik er als bestuurder geen zak van kan. Zijn aanwijzingen zijn zo groezelig en wazig dat ik met vaste regelmaat op en af de highway schiet, daarbij verontschuldigend wapperend naar mijn mede weggebruikers. 

Donder, bliksem en slagregen escorteren me als ik met de sleutel van nummer 125 in de hand springend de plassen ontwijk op weg naartoe huisje van de nacht, een ijskoude kamer in een motel waar ik ook nog perongeluk de airco op vriezen zet.

Onze buren zitten met de deur open naar het natuurgeweld te kijken. De vrouw, minsten 140 kilo, met gekruiste benen op het bed, haar man op de stoel er naast. De hond drentelt zenuwachtig heen en weer.

Net als in de film denk ik opgetogen terwijl ik kletsnat en breed grijnzend heen en weer ren om de spullen uit de koffer te halen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: