Café picknick

Achter de bar is het zo donker dat de barvrouw op de tast haar flessen zoekt, verder op in het café is de schemer ook bijna duister. Ik baan me een weg door de mensen naar achteren. Daar zitten mijn vrienden. Ze zijn al een straat of wat verder dan ik. Druk in gesprek klinken de glazen.

Ik nip van mijn goedkoop sinasappelsap waarvan de zurigheid me in de maag rispt. Op een paar meter afstand zit een man. Hij haalt uit zijn tas een brood, een pot choco en kaas. Hij telt de sneetjes die hij hebben wil en legt die op een stapel op de tafel voor hem. Stoïcijns begint het smeren, boterham na boterham wordt netjes belegd en daarna doorgesneden en aan de kant gelegd.

Als de ongesmeerde boterhammen op zijn kijkt hij in zijn reusachtige rugzak. Hij stopt het mes erin en haalt een kokosnoot boven. Peinzend wordt de noot bekeken. Ik wacht ademloos af. Straks haalt hij een hamer uit zijn rugzak en knalt ie het ding aan flarden bedenk ik.

Hij weegt de noot in zijn hand en neemt dan zijn beslissing. Het beleg, het brood en de kokosnoot worden netjes opgeborgen.
Jammer zucht ik stilletjes vanaf de zijlijn, ik had de knal graag gezien.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: