Man

De medebewoonster van mijn huis spreekt me aan, of ik contact wil opnemen met de huisbaas, tevens overbuurman. Als ik hem in zijn keuken zie scharrelen terwijl ik naar het werk vertrek bel ik even aan. Misschien wil ie wat repareren, de kachels vallen bijna uit elkaar en in het dak zit een kier.

Hoog torent hij boven me uit als hij de deur open doet. Ik sta op de stoep. Hij blijft op de tweede traptreden staan. In zijn deftig overhemd kijkt hij naar beneden.

U wou ons spreken? Hij knikt, Heel dringend ja. Kan je vanavond? Ik kan eigenlijk niet maar geef aan dat het laat op de avond wel zou kunnen.Zelfs na half tien is goed. Want het is heel dringend.Zo ergens rond mijn navel begint er iets te piepen. Dit klinkt niet alsof hij me een gunst gaat verlenen.

Kunt u misschien alvast vertellen waar het over gaat als het zo dringend is, Ik verrek mijn nek om hem recht aan te kunnen kijken. Nee Miranda vanavond!

Ik voel me weer vier en steek met een zwaar gemoed de straat over. Daar laat ik de groene deur achter me dichtvallen. Op tafel ligt een briefje. Er staat op: Dringend contact opnemen met de buren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: