Zwart gat

Ze stommelen mijn trap weer af. Ik blijf achter. Verbijsterende woede trekt in rooie vlagen door mijn lijf. De tasje, net nog vol warme thee, smijt ik rammelend door de gootsteen. Een controlerondje in mijn huis. Het huis waar ik elke maand netjes 720 euro voor over maak op de rekening van de man die net dreigende woorden sprak.

Ik zie hoe het licht aanfloept in zijn huis tegenover het mijne, de tv in de woonkamer die aangezet wordt. Het eerst zo geruststellende behang, gevormd door de mensen om mij heen, komt me nu vijandig voor.

De volgende dag besluit ik dat een bezoekje aan de kapper wonderen zal doen voor mijn humeur. Ik druk de toets in op mijn telefoon waarachter ik de haarsnijder vermoed. Het is in de auto, de bril ligt naast me ergens in de tas. Zo op de tast bedien ik de telefoon.

Een vlaamse stem beantwoord mijn oproep, dooe het geraas in de auto, de uitlaat is stuk, versta ik amper wat ie zegt. T’is met Miranda, ik wil graag een afspraak maken om te knippen. Het blijft stil aan de telefoon, te lang. Je spreekt met de huisbaas.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: