Man

Zijn vel glanst in het zonlicht, zijn sportieve broek en dito shirt spant straks over zijn lijf daar waar je spieren verwacht. De zonnebril is op zijn hoofd geschoven. We doen een kennismakingsspel met balletjes op het gras van het oude klooster. Hoe ik ook aangooi de man vangt geen enkele bal. Gegeneerd rent ie elke keer kris kras over het gras om de bal op te rapen.

In mijn beste Engels leg ik uit wat de bedoeling is als we met stiften en een blanco vel papier in het kalslokaal zitten. Denk aan de bouwstenen van je leven die je gemaakt hebben tot wie je nu bent. De student van over de hele wereld kijken peinzend voor zich uit, de een na de ander begint met de tekening op zijn blad.

De man wil graag als eerste vertellen waarom hij is. Hoe hij als kleine jongen altijd honger had, hoe zijn moeder hem als vier jarige naar de stad bracht omdat hij dreigde te verhongeren, hoe hij op zijn kleine benen altijd maar bezig was om ergens eten te scoren, hoe hij zodra hij begreep waar kennis toe kan leiden alleen nog maar in school investeerde. Overdag studeren en via baantjes geld bij elkaar brengen om zijn leertraject te kunnen betalen. Nooit tijd om te spelen

Nu zit hij hier in Brugge met zijn onbeholpen tekening op schoot en vangt geen bal


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: