Bevlekt ontvangen

De klamboe doet zijn werk goed. Er vliegt nog wel eens aan verdwaalde mug rond in het gaas die zich in het duister van de nacht laaft aan mijn bloed. Maar als je gewend bent aan een zwerm is één mug geen mug.

De klamboe is gekregen, en een cadeau kijk je niet te nauwkeurig in de bek. Bij het muggennet hoeft dat ook niet. Je ziet de gebreken zo wel. Er zitten hele rare donkere vlekken in:  Zou er een beest in geslacht zijn? Tussen de plooien plakt ook een soort staafje. Ik pruts het eruit. In een vreemd soort impuls ruik ik er aan: Pepermunt.

Merkwaardige conclusie trek ik, die niet voor publicatie geschikt zijn vanwege te gruwelijk dan wel te pornografisch. Aan de vlekken ruik ik trouwens niet, dat gaat zelfs mij, met mijn verdorven fantasie, te ver.

De vriendin waarvan ik de klamboe kreeg komt op visite. Uitbundig prijs ik de kwaliteiten van het net. Voorzichtig informeer ik naar de aard van de bevlekking.

Ze schatert als ik mijn verhaal doe. Kreeg de klamboe cadeau van een vriend, de tandarts, maar pakte hem nooit uit. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat de man wel van een experiment houdt. Het staafje gaat een geheel eigen leven leiden samen met de vlekken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: