Soorten

Zij krijgen alles en ons soort mensen krijgt niks! De mond in haar poppengezichtje trekt een smalle streep om de woorden kracht bij te zetten. Ze ziet er prachtig uit, deftig opgemaakt, wenkbrauwen strak in het gelid, dure kleren en dito schoenen.

Ons soort mensen, huh? Het gaat over vluchtelingen, allemaal mannen die jatten als de raven. Dat je daar in de media niks van hoort komt omdat het de winkeliers verboden wordt om over die misdaad te spreken! Ze stopt met een perfect gemanicuurde vinger het haar achter de oren.

Ik vertel het verhaal van de moeder die haar tienerzoons achter moest laten, ze heeft alleen nog de foto’s op haar smartphone. Schets de beelden van de verwoeste steden. Ik leg een link met de tweede wereld oorlog,  de verontwaardiging achteraf over de deportatie van joden, zigeuners, homoseksuelen, verstandelijk gehandicapten, psychiatrisch patiënten en politieke dissidenten.

Nou in de Braakman is het anders ook verschrikkelijk hoor, daar worden alle vrouwen lastig gevallen nu al die vluchtelingen daar zitten, je zal zien dat ze veel langer blijven dan afgesproken.. Ze knikt heftig met haar mooie hoofd.

Ons soort mensen, ik ken ze liever niet.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: