Belachelijk

Een zak met een half afgekloven rozijnenkoek, een flesje appelsap met nog één slok in, parkeerbonnetjes in geel en wit en her en der een appelklokhuis en speelgoedjes uit verrassingseieren. Ik verzamel de rotzooi uit mijn ouwe gele mug, Zus, om ze in een prullenbak aan de muur van de winkel te proppen. Ik wacht op mijn afspraak in een dorp waar ik verder niemand ken.

Een grijze kleine auto vol joelende mannen komt aangereden. Ik doe net of ik niks zie want voor mij kan het niet zijn. Ze toeteren en roepen. De mensen in de winkel komen kijken, een vrouw die op een trap haar ramen lapt stapt voorzichtig naar beneden om te zien wat er gaande is.

Mottig kijk ik achterom wat dat geroep en gedoe te betekenen heeft, stelletje sukkels, ik denk het hardop. Er blijft maar lawaai uit de auto komen. De mannen staken het roepen niet.

In vol ornaat richt ik me op en buig me langs de neus van Zus op eens flink te keer te gaan. Met mijn bril op het puntje van mijn neus en een preek over de vrouw als lustobject en de man als hersenloze sukkel op het puntje van mijn tong

Het zijn de zigeuners, mijn zigeuners! Ze stralen, lachen en wuiven vanuit het koekblik. Een van hen zit geperst tussen de deur en een contrabas. Ze buitelen van het lachen bijna uit de auto, of ik het niet zag, en morgen bij het optreden zal ik ze weer zien, dan doe ik toch zeker wel een kleedje aan!

In luttele seconden verander ik van lustobject in ouwe bekende.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: