Maakbaar

Ribbetjes, kippenpootjes en ander stevig kluifgerief grill ik met liefde. Een grote schaal knüsperige sla staat in het midden van de tafel. Het is het galgenmaal van de man. Morgen moet ie naar de tandarts, minstens vijf tanden zullen er getrokken worden. We doen van ach en wee en kluif nog een botje. Het Kind biedt zelfs aan om te rijden want na zo een slag in de bek zal nazorg nodig zijn.

De volgende dag slaan we hem op de schouder en spreken van moed en schoonheid nadien. De man komt thuis met al zijn tanden nog in. Er wordt enkel gehapt voor een tand die lang geleden het veld ruimde en in kunststof terug zal verschijnen.

Er is een machien om water om te toveren in bruis, net gekregen van een liefste. Vol bewondering zien we de bubbels verschijnen. In de koelkast weet ik de rosé koud. Wat water tot een spannende slok maakt zou wijn toch ook kunnen verheffen? We vullen een flesje en drukken op de knop. De kostelijke rosé stroomt en spuit door de keuken. De man rent met bubbelding en ontploffende drank naar buiten. Ik mag proeven van wat rest, met lekker veel bubbels!

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: