Bestaat niet

Zwarte Piet moet blijven! Met grote letters en dikke uitroeptekens verschijnt het op mijn Facebookpagina. Mensen die ik ken hebben een petitie getekend die er voor zou moeten zorgen dat alles blijft zoals het is. Nu zou ik dat soms zelf ook wel willen maar op heel andere vlakken.

Stel je voor dat die lieve Dien er nog zou zijn en we samen slap van het lachen tegen elkaar aan konden hangen op de bank. Yvonne die ik nog steeds zou kunnen bellen, de dichter nog te omhelzen, het kind van een liefste niet gekwetst voor het leven, geen nare operaties waar je eindeloos door uit de running bent.

Door alle persoonlijke beslommeringen is de discussie rond al dan niet Zwarte Piet een beetje aan me voorbij gegaan. Wel waargenomen en vaak het hoofd in de handen gelegd en ach, ach gemompeld maar altijd te veel in beslag genomen door mijn echte leven.

Nu schaam ik me daar een beetje voor, ik die altijd op de bariccades springt als het gaat om het neerzetten van stereotype heb de hele Piet discussie gemist. Nu, in volle besef, zie ik die verontwaardigde zure keiboze mensen die moord en brand schreeuwen want wie aan Piet komt, komt aan hun wezen.

Lieve mensen ik zal het dan maar verklappen: Zwarte Piet bestaat niet!


2 responses to “Bestaat niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: