Traditie

Ik doe aan skip, geen idee of skip een Nederlands woord is. Mijn Vlaamse krakers gebruiken het woord voor de producten die afgeprijsd zijn in de supermarkt omdat ze bijna over datum zijn. Ik vind het een mooi woord, het klinkt feestelijk en vrolijk.

Nu doe ik elke dag aan skip, geen groter plezier dan gelukzalig producten in mijn mand gooien met de vijftig of vijfendertig procent kortingsstickers. Het liefs heb ik de salades met rare boontjes en van die granen voor mensen die geloven dat ze daar keigezond van worden. Ik heb ontdekt dat ze ook twee dagen na datum nog prima smaken zeker als je de ranzige dressing niet gebruikt.

Met kerst verheug ik me extra op de skip. Al die lekkere exotische voedingswaren waar ik van zijn lang zal ze leven geen fortuin voor neer wil leggen zijn met de korting enorm begeerlijk. Nu is het zover, een uurtje voor sluitingstijd wandel ik stralend tussen de rekken.

Niemand lijkt mijn geluk te delen, opgestapelde karren met chagrijnige mensen die niet op of om kijken. Briefje in de hand en efficiëntie, daar wordt een mens blijkbaar niet gelukkig van.

Ik koop een enorme kerstkalkoen, kalbeljouw voor Portugese kroketten en lekker veel kaas. Twee enorme flessen tonic, niet afgeprijsd, maar onmisbaar voor de enorme gin-tonic die ik straks thuis ga maken, mogen ook mee naar huis. Ik klets uitgebreid met de caissière en negeer de zuchtende man met zijn boodschappen achter mij.

Wanneer ik mijn kar terug in het rek zet vind ik een fles ginger ale, netjes dicht nog. Fijne feestdagen!


One response to “Traditie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: