Woest aantrekkelijk

In de avond is het dans in de bar. Achteloos kruisen ze hun benen, draaien rond, en komen precies in de maat weer netjes met dezelfde voet naar voren terug. Jaloersmakend vind ik dat. Ik struikel over elke drempel, mijn voet tikt nooit de maat.

Workshop dance voor dummies hebben ze georganiseerd, voor de speciallekes zoals ik. Stap voor stap, tik voor tik en dan maal tien. Omdat ik extra speciaal ben en al mijn hersens in de knoop geraken krijg ik iemand naast me die de stappen voordoet. De twintig jarige houdt mijn hand liefdevol vast. Apetrots ben ik als ik de helft van het dansje snap. Ik waan mij een euforisch kampioen wanneer ik het dansparcour foutloos afleg.

Zweterig en nog een beetje high van het plotselinge succes stap ik de deur uit, van het licht in het duister. Naast de deur staat een van de studenten, stiekem noem ik hem De Viking, met zijn woeste blonde baard en zijn warrige haar. Zo kan ik de verschillende studenten makkelijk uit elkaar houden.

Ontspannen staat hij tegen de muur geleund. In het voorbij stappen hoor ik hem zeggen ik vind u ne toffe! Als ik me omdraai kijkt hij me bijzonder indringend aan. Ik zou je moeder wel kunnen zijn schatter ik hem toe.

Dat vind ik juist zo aantrekkelijk 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: