Decor

Al fietsend verplaats ik me door de coulissen van mijn jeugd.  De geluiden onderweg onveranderd in veertig jaar. In de  verte een dorsmachine, een hond die blaft op het erf van een huis dat ik passeer. Het ruisen van de populieren langs de smalle weg.

Ik wandel met de logeerhond over de grindweg langs het aardappelveld van mijn opa. Wanneer ik mijn ogen sluit ruik ik de geur van opengeslagen aarde. In het voorbijrijden van de Rooienoek zwaai ik naar Oom Arjaon en tante Jaontje. De ongetrouwde broer en zus van mijn opa woonden tot hun dood op de kleine donkere boerderij. Ik weet de contouren achter de hoge struiken.

In de nacht wordt ik soms wakker van de stilte in de straat. Nergens vloeken of juichen mensen, geen auto die weg scheurt of een krijsende buurvrouw.

Het zwembad van IJzendijke is terug. Het diepe met de startblokken, de lange dagen die ik daar elke zomer doorbracht met vriendinnen op het grasveld. Mijn eerste liefje. De meegebrachte boterhammen, de blauwe muffe zwemtas en in de middag een split in de kantine.

Dan belt Walter, zijn stem klinkt nog naar vroeger. De Walter die scharrelde met alle meisjes, een echte tatoeage had en spieren probeerde te laten groeien. Walter zoende me terwijl we onder water zwommen. Ik hield mijn adem zo lang mogelijk in.

Walter was wild, ik ben denk ik nu wel wilder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: