Speciaal

De zwarte stift ligt klaar op tafel. Straks ga ik naar buiten, wandelen met Juiliette. Ik passeer op elke ronde met de hond een verkiezingsbord aan de ingang van mijn dorp. Ik ben voor veel en tegen weinig maar verheug me enorm op mijn plan om een poster op het aanplakbord creatief te bewerken. Mooier maken zal ik maar zeggen. Welke van de twee heren op het bord geef ik welke snor. Ach mijn voorpret kan niet op.

Ik wacht wel tot het donker is want mijn gedeelde voorpret roept ook ietwat angstige reacties op bij mijn omgeving: Je kan wel opgepakt worden, straks krijg je nog een klap. Zelf geloof ik nauwelijks dat zo een kinderlijk plezier op agressie of erger nog het gevang zou kunnen uitdraaien maar toch wacht ik tot het donker is.

Huppelend ga ik op het bord af. Het dopje is al van de stift af. Ik strek mijn arm, sta op mijn tenen: Ik ben te klein

Niemand in het café ken ik behalve de man die zo begeerlijk staat te toeteren op het podium. Met mijn glas wijn zoek ik een strategische positie. Geen zin in blablabla straal ik uit. Uit mij ooghoeken zie ik een man binnenstappen. Nog voor ie over de drempel is staat zijn flesje cola op de toog.

Alles aan deze man is te veel of te weinig. De enorme groene linnen tas op zijn heup, haar overal, warrig ook. Zijn pet te klein evenals zijn ogen. Zelfs zijn lijf is veel en lijkt oncontroleerbaar. Ik weet dat hij me ziet. Vanachter een pilaar maakt hij foto’s van de band en als hij denkt dat ik niet kijk van mij.

Wanneer het café na het optreden leegloopt staat hij plots voor me. Zijn stem zacht en donker. Mag ik je feliciteren met je prachtige uitstraling? 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: