Wie zijn wij

Op de route komen we steeds dezelfde mensen tegen; De Italiaan Carlos die de hele dag met ons meeloopt want waar negen passen is een tiende geen probleem. Onze kleine karavaan heeft plek genoeg.

De Ier, zijn werk verloren, hij rent weg van zijn problemen thuis zegt ie, loopt naadloos in de pas. Het echtpaar uit Michigan, de indiaan uit Brazilië, de vrouw uit Hongkong met haar vriendinnen, we zwaaien, roepen tot vanavond en wensen mekaar een goeie dag.

Onvermijdelijk komt de vraag; Wat brengt jullie negen mensen samen? We kennen elkaar van het werk, in de zorg. We knikken vaag en hummen wat. Van te voren hebben we er over gesproken. We willen niet die groep uit de psychiatrie zijn want dat is niet wat ons verbind. Het is de liefde voor het stappen en de verwondering over de weg die we afleggen wat ons samen brengt.

Het gaat goed tot een van ons een verhaal begint over samenwonen. De verwarring is kompleet. Zijn we een soort  commune  en wie dan bij wie? De hele avond hebben we de slappe lach als we proberen te bedenken welke combinaties er van ons gemaakt worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: