Scherp

We lopen als een goed geoliede machine berg op berg af. De een ietske sneller dan de ander. Er is altijd wel een kruispunt of een terras waar we op elkaar wachten. Niemand met blaren, niemand met ernstige pijn. Natuurlijk loop je de ene dag beter dan de ander. Ieder leert op zijn manier vertrouwen op het lijf.

Zo niet de man uit Japan. Wanhopig staat hij bij een automaat om blarenpleisters en ander gerief tegen soorten ongemak uit te halen. Hij blijft er hoopvol euro’s in stoppen zonder resultaat. De Mevrouw die onze herberg bemenst komt naast hem staan. Haar volume is van nature in elk opzicht best indrukwekkend maar wanneer de arme man haar niet verstaat trekt ze alle registers open. Ik schat dat ze hoopt dat volume goed maakt wat begrip niet vermag.

Net ging zo ook al zo tekeer tegen ons. We wilden de verkoudheidsbacillen in de vieze zakdoek van een van ons doden door op zijn minst op 40 graden te wassen. Onbestaanbaar vond ze het. De wasmachien piept als ie klaar is. Ze blijft het herhaal tot ik haar meer dan geïrriteerd wegwuif terwijl het wasprogramma start op 20 graden want ze draaide razendsnel aan de knoppen.

Het gaat natuurlijk nergens over maar een vriendelijk behulpzaam iemand op het pad kan het verschil echt wel maken.


One response to “Scherp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: