Ook goeiemorgen

Amper negen uur is het en ik sta te wachten in het gemeentehuis. Ik heb een afspraak met iemand die ik in het kantoorgebouw druk met iemand anders zie praten. Ik ben moe, het opstaan was deze morgen een moeizaam gebeuren. Na drie weken non stop werken is het hoofd propvol. Ik verlang naar rust en nul verplichting.

Tijdens het wachten hoor ik het gesprek van een man aan het loket. Trainingspak met hier en daar een gaatje, schouders gebogen, ouwe sneakers. Ik classificeer onmiddellijk , dit is iemand in de categorie “ mens met een kwetsbaarheid”. Hij moet ook efkes wachten. Wanneer hij zich omdraait valt zijn milde, vrolijke blik op mij. Ik weet intussen dat hij bij het Leger des Heils woont.

Ik ben zelf kek gekleed vind ik: Panty’s, bloemenkleedje, zwierige vintage donkere trenchcoat en mijn Pipi Langkous lievelingslaarsjes. Mooie laarsjes mevrouw, u ziet er prachtig uit, vooral met die bijzondere schoenen. Vorige week had hij ook al een vrouw gezien met zulke mooie schoenen. Ik vertel hem dat ik ook erg van de schoenen ben.

Hij fleurt er helemaal van op. Ik moet weten dat hij al drie en een half jaar alleen is en dat hij drinugend op zoek is naar een zielsverwant. Iemand om mee te koken en samen langs het strand te wandelen, leuke dingen te doen. Hij kijkt me trouwhartig aan wanneer hij uitlegt dat hij echt niet van plan is om er meteen bovenop te springen. Alleen als er wederzijdse aantrekkingskracht is. Het gaat hem vooral om samen toffe dingen doen,

Ik verzeker hem dat ik al goed voorzien ben maar dat ik wel snap dat hij op zoek is. Wil je mijn telefoonnummer? Misschien heb je nog een leuke vrijgezelle vriendin?

Zelden klikken mijn laarsjes zo vrolijk als deze morgen, ik zwaai uitgebreid naar hem wanneer ik eindelijk aan de beurt ben. Ik moet mezelf bedwingen om hem geen kushandje toe te werpen. Geen beter begin dan deze ochtend!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: