Slons

Normaal gesproken draag ik een deftig kleedje, liefst iets met zwier, bloemen en kant. Door al het thuiswerken heb ik ontdekt dat het hebben van veertig jurken zwaar overdreven is. Een pyjama en een slobberige tuinbroek is al wat een mens nodig heeft.

In de ochtend zit ik achter mijn scherm, ongewassen, dampende beker koffie, op blote voeten en mijn haar in een rommelige knot. Meestal bestaat mijn nachtkledij uit een oude lange onderbroek en een shirt met ergens een gat of een vlek die er nooit meer uit gaat. Met een beetje geluk ga ik in de middag met de hond naar buiten of werk ik in de tuin. Mijn ouwe jaren tachtig jeans salopette is dan kei handig. Genoeg zakken voor de telefoon of een kniptang, nooit een koude rug en niemand die achter mijn stevige klep ziet dat ik vandaag alweer geen bh aan heb.

wanneer ik tegen een uur of zes ontdek dat ik een onmisbaar ingrediënt voor het avondeten mis spring ik met rare tuinbroek in de auto naar de winkel. Het meisje achter de kassa is beeldschoon, zij heeft duidelijk wel haar best gedaan. Nagels gelakt, deftige kleren, leuk haar en goeie lipenstift. Wanneer ik mijn bankkaart op het pinapparaat leg zegt ze: mevrouw wat heeft u een fantastische broek aan. Het staat u geweldig!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: